lintjesregen

Aanvragen lintje

Denkt u ook wel eens ‘die persoon verdient een lintje’? Dan hebt u nu de kans om daar iets mee te doen. De aanvraagprocedure voor de Lintjesregen 2021 is inmiddels gestart. Neem het initiatief en zorg er voor dat iemand die het echt verdient, een ‘schouderklopje van de Koning’ krijgt. Belangrijk: dien uw voorstel op tijd in! Voor de Lintjesregen 2021 moet uw voorstel vóór 1 juli 2020 binnen zijn bij de gemeente. 

Hoe vraag ik een lintje aan?

U begint met informatie verzamelen over de verdiensten van de kandidaat. En dat moet uiteraard gebeuren zonder dat hij of zij daar iets van af weet. De gegevens die u verzamelt moeten o.a. de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat heeft de kandidaat gedaan, voor welke organisatie(s)? 
  • Wanneer is dat geweest (jaartallen)? 
  • Hoeveel tijd is de kandidaat daarmee kwijt, per week, maand of jaar? 
  • Kreeg hij daar al dan niet een vergoeding voor?
Aanvraagformulier

Al deze informatie moet u op een rijtje hebben, voor u de aanvraag kunt indienen. U moet dat doen in de woonplaats van de kandidaat. Aanvragen voor Valkenswaardse inwoners dient u dus in bij de gemeente Valkenswaard en bij voorkeur digitaal. U kunt het aanvraagformulier downloaden vanaf de website www.lintjes.nl > download. U kunt het ook opvragen bij mevrouw L. Smets van de gemeente Valkenswaard, tel. 040-2083453. Het ingevulde formulier met bijlagen kunt u vervolgens rechtstreeks naar haar mailen:

Criteria voor toekenning

Iemand krijgt niet zomaar een lintje. Hij of zij moet zich langdurig, intensief en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving. De verdiensten moeten aantoonbaar zijn, bij voorbeeld door ondersteunende brieven vanuit de organisatie(s). Hij of zij moet aan alle onderstaande criteria voldoen:

  • Onbesproken gedrag; 
  • Maatschappelijk actief (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, organisatorische en/of bestuurlijke activiteiten, mantelzorg); 
  • Langdurige en intensieve inzet; 
  • Nog steeds actief zijn, of de activiteiten pas in het afgelopen half jaar hebben beëindigd; 
  • Continuïteit: de activiteiten omvatten een aaneengesloten periode; 
  • Belangeloos: betrokkene ontvangt géén vergoedingen.
Meer informatie

Heeft u alle informatie op een rijtje? Neem dan contact op met mevrouw Smets. Zij neemt de aanvraag in behandeling en bespreekt met u of deze compleet is en of deze kans van slagen heeft. Ook met vragen over de procedure kunt u bij haar terecht. 

Bel voor telefonisch overleg naar (040) 2083453 van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *