De gemeente heeft de afgelopen jaren honderden nieuwe bomen en struiken aangeplant, om Valkenswaard een nog ‘groener’ aanzien te geven.

Daarbij is het erg jammer als jonge bomen en planten doodgaan door droogte. Juist in de eerste jaren heeft jonge aanplant regelmatig water nodig, zodat die goed kan wortelen.

Uw hulp is welkom

Op dit moment zijn medewerkers van de buitendienst druk bezig om beplanting en nieuwe bomen van water te voorzien. Bij deze hitte kunnen wij wat hulp van inwoners goed gebruiken. Een enkele regenachtige dag levert onvoldoende extra water op. Daarom waarderen wij het als u in uw buurt jonge bomen en nieuwe aanplant extra water wilt geven.

Alleen bomen die de afgelopen 3 jaar zijn geplant, hebben bij droogte extra water nodig. Deze bomen herkent u aan een plastic ring in de aarde rondom de boom. (Zie foto.) Na 3 jaar hebben bomen genoeg wortels om te kunnen overleven bij droogte. Ook de nieuwe beplanting in de groenstroken heeft het op dit moment zwaar en kan extra water gebruiken.

U kunt het beste ’s avonds water geven. Het water trekt dan goed in de grond en verdampt minder dan in de felle middagzon.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *