Voorlichtingsbijeenkomsten over voorkomen babbeltrucs

Op dinsdag 19 en woensdag 20 december organiseert de politie samen met de gemeente Valkenswaard een voorlichtingsbijeenkomst waarin de politie preventietips deelt om de kans dat u slachtoffer wordt van een ‘babbeltruc’ te verkleinen.

Op dinsdag 19 december is er een middagbijeenkomst. Die begint om 13.30 uur en vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis aan de Hofnar 15.

Op woensdag 20 december begint de bijeenkomst om 19.00 uur. Deze vindt plaats in zaal 1 en 2 van Cultuurcentrum De Hofnar, aan de Hofnar 10.

Babbeltrucs, trap er niet in!

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden/oplichters bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen.
Oplichters ogen vaak betrouwbaar en doen zich soms voor als bijvoorbeeld meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt.
Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen.
De politie is alert op deze vorm van diefstal en wil u graag voorlichten om te proberen dit bij u te voorkomen. Dit doet zij in samenwerking met de gemeente.

Belangstelling? Meld u aan voor 15 december!

Alle belangstellende inwoners van de gemeente Valkenswaard zijn welkom bij één van de bijeenkomsten. Ze duren maximaal anderhalf uur en de toegang is gratis.
Wilt u een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Meld u dan vóór vrijdag 15 december aan per e-mail via: , onder vermelding van uw naam en het aantal personen. Of bel naar (040) 2083444.